top of page

Onades

Escola Ferrer i Guàrdia & Roca Umbert fda

amb el suport de Fundació Carulla

El projecte Onades, presentat conjuntament per l’Escola Ferrer i Guàrdia i Roca Umbert Fàbrica de les Arts, és un dels sis guanyadors del premi Baldiri Connexions que atorga anualment la Fundació Carulla (edició 2020). El projecte neix amb l'objectiu d'establir un compromís conjunt entre l'escola i la fàbrica entorn a la pedagogia de l'art en moviment. Aquest compromís busca crear sentit de comunitat educativa obrint les portes de l'aula als artistes residents de la Fàbrica i repta a mestres i artistes a fer un procés conjunt i transformador d'aprenentatge vivencial i significatiu, generant canvis en l'estructura escolar actual.

ONADES ha estat un punt d'inflexió en el projecte educatiu de l'escola aportant un nou enfocament en la manera de plantejar l'aprenentatge, ampliant noves metodologies de treball i introduint continguts curriculars propis d'altres àrees en l'educació artística, creant així una educació més globalitzada.

--

Curs 2020/2021

Infants de 1r curs d'Educació Primària

En un sí desconegut

Escola Enric Granados & El Graner

Projecte educatiu enmarcat dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris.

El projecte neix del desitg de l'equip docent de l'Escola Enric Granados per conèixer i aprendre noves eines per treballar amb i des del cos, per així inclòure-les a les classes de música.

Conjuntament amb Raquel Navarro, docent de música de l'escola, hem investigat, mitjançant totes les eines que ja disposava, com podiem transformar-les i aplicar-les al currículum escolar, generant entre totis un espai de joc, de possibilitat, de trencar els esquemes dins de l’aula, de cridar, de preguntar, d’esdevenir, també d’escoltar i respectar. El sí és conèixer-nos, individualment i col·lectivament.

--

Curs 2021/2022

Infants de 1r i 2n curs d'Educació Primària

Sin docente no hay proyecto

Escola Enric Granados & El Graner

Projecte educatiu enmarcat dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris.

"Sin docente no hay proyecto" niex subseqüentment de les ganes de continuar descobrint, investigant i treballant de la mà de Raquel Navarro, docent de música, i lis infants del CEP Enric Granador.

El projecte té ganes de desenvolupar-se com a una continuació de "En un sí desconegut", on hem pogut establir un vincle de confiança, escolta i creixa entre ambdues figures: la docent i l'artista. "Sin docente no hay proyecto" és una crida a seguir horitzontalitzant i sintetitzant la figura de l'artista i la docent per enriquir, mitjançant el joc i la descoberta, totes aquelles possibilitats que ens ofereix la fusió entre música i dansa; aquesta vegada, però, amb un nou grup d'alumnis.

--

Curs 2022/2023 

Infants de 4t curs d'Educació Primària

bottom of page