BAYLACH

NORA

Ballarina, fotògrafa i creadora en arts escèniques
Granollers, 1994

Ballarina, creadora, docent de dansa contemporània i fotògrafa en arts escèniques, formada fora dels marges acadèmics institucionals. Estudia a Área, espai de dansa i creació i, darrerament, segueix les paraules i pautes d’Olga Álvarez i Roser López Espinosa.


Comença la seva trajectòria professional com a intèrpret formant part de la Producció Nacional de Dansa de Catalunya, coreografiada per Thomas Noone i Roser López Espinosa. Des de llavors, estableix un vincle estret amb Roser López Espinosa, formant part dels espectacles “Novembre”, “Trama” i “Cometa”. Al mateix temps, ha treballat en diferents companyies i artistes independents com La Taimada, Ana Borrosa, Laia Santanach, Animal Religion, entre altres projectes i creadores.

Interessada en la pedagogia i la docència, participa en el Projecte Onades, projecte educatiu i escolar creat per l’Escola Ferrer i Guàrdia i Roca Umbert fda., sent un dels sis projectes guanyadors del Premi Baldiri Connexions que atorga la Fundació Carulla durant el curs 2020/2021. Actualment, col·labora a l’Escola Enric Granados dins el marc educatiu Caixa d’Eines, de la mà de El Graner. Alhora, segueix amb la gira de “Cometa”, de Roser López Espinosa en coproducció amb Vorpommern tanzt an (Alemanya), espectacle que succeeix tant a escoles com a teatres per a infants de 6 a 10 anys, afegint al projecte tallers educatius per a les participants.

Tanmateix, combina la docència a Área, espai de dansa i creació i és professora convidada a l’Institut del Teatre.

Com a creadora, encara des de 2016 diferents encàrrecs de petites produccions, desenvolupant “Madre” al Teatre Auditori de Granollers, “T-shirt, T-shit, Texit”, inaugurant el nou Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert, fda. i “Òxid”, part escènica de l’obra pòstuma de Manel Batlle, “Transformador del temps”. Ha estat artista resident al CAM (Centre d'Arts en Moviment) de Roca Umbert fda, de la mà de Manon Almellones i Paula Rísquez Buenavida i, ara per ara, treballa en la creació d’una nova proposta escènica.

La fotografia ha fet un camí paral·lel durant la seva formació i trajectòria com a persona interessada en el moviment. Cursa el batxillerat artístic a l’INS Celestí Bellera (Granollers). Rere l’eslògan “amateur pero con amor”, engega La Vertical, un petit espai virtual que neix des del desig de compartir i que finalment li permet professionalitzar-se dins l’àmbit fotogràfic escènic.
Especialitzada en dansa contemporània, circ, performance i noves dramatúrgies, ha acompanyat diferents treballs de final de grau de l’Institut del Teatre, tant en l’itinerari de teatre físic, musical, text i coreografia. 


Ha fotografiat artistes i companyies com Roberto Olivan, Roser López Espinosa, Animal Religion, Humanhood, Siberia / Paloma Muñoz, Laia Santanach, Miquel Barcelona, Meohadim / Jacob Gómez, Cia. Unaiuna, Jou Serra & Urša Sekirnik, Arantza López Medina / Labuena, Neus Masdeu, Anamaria Klajnšček & Magí Serra, La Súbita, entre d’altres.


De la mà d’Arantza López Medina / La buena, creen i exposen “Un castell propi” al Castell de Montjuic, instal·lació-exposició creada juntament amb Raúl M. Candela y Lorea Salaberria Agirreburualde, Iker Nafta y Igor Losada.
 

Actualment, prepara una pròxima exposició  per "Fotografia al vestíbul" de la Fundació Miró.

Nora Baylach - Abel Vilches.jpeg

Fotografia d' Abel Vilches