top of page

© Henar Bengale

Ballarina, creadora, docent de dansa contemporània i fotògrafa en arts escèniques, formada fora dels marges acadèmics institucionals. Estudia a Área, espai de dansa i creació i, darrerament, segueix les paraules i pautes d’Olga Álvarez i Roser López Espinosa.


Comença la seva trajectòria professional com a intèrpret formant part de la Producció Nacional de Dansa de Catalunya, coreografiada per Thomas Noone i Roser López Espinosa. Des de llavors, estableix un vincle estret amb Roser López Espinosa, formant part dels espectacles Novembre, Trama i Cometa. Tanmateix, ha treballat en diferents companyies i artistes independents com La Taimada, Ana Borrosa, Laia Santanach, Animal Religion, Cia. Elelei, entre altres projectes i creadores.

Interessada en la pedagogia i la docència, col·labora en el Projecte Onades, projecte educatiu i escolar creat per l’Escola Ferrer i Guàrdia i Roca Umbert fda., sent un dels sis projectes guanyadors del Premi Baldiri Connexions que atorga la Fundació Carulla durant el curs 2020/2021. Actualment, col·labora amb l’Escola Enric Granados dins el marc educatiu Caixa d’Eines, de la mà de El Graner. Alhora, segueix amb la gira de l'espectacle Cometa, de Roser López Espinosa & Vorpommern tanzt an (Alemanya), espectacle que succeeix tant a escoles com a teatres per a infants de 6 a 10 anys, afegint al projecte tallers educatius per a les participants.

Tanmateix, combina la docència des de 2018 a Área, espai de dansa i creació.

Des de 2016 col·labora en diversos encàrrecs de petites produccions, desenvolupant Madre al hall del Teatre Auditori de Granollers, T-shirt, T-shit, Texit, participant a l'acte inaugural del Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert, fda.

 

Com a creadora es mostra en procés d'investigació i creació per a la seva primera producció professional Òxid.

La fotografia ha fet un camí paral·lel durant la seva formació i trajectòria com a persona interessada en el moviment. Cursa el batxillerat artístic a l’INS Celestí Bellera (Granollers). Rere l’eslògan “amateur pero con amor”, engega La Vertical, un petit espai virtual que neix des del desig de compartir i que finalment li permet professionalitzar-se dins l’àmbit fotogràfic escènic.

Especialitzada en dansa contemporània, circ, performance i noves dramatúrgies, ha acompanyat diferents treballs de final de grau de l’Institut del Teatre, tant en l’itinerari de teatre físic, musical, text i coreografia. 


 

Ha fotografiat artistes i companyies com Roberto Olivan, Roser López Espinosa, Animal Religion, Humanhood, Siberia / Paloma Muñoz, Laia Santanach, Miquel Barcelona, Meohadim / Jacob Gómez, Cia. Unaiuna, Jou Serra & Urša Sekirnik, Arantza López Medina / Labuena, Neus Masdeu, Anamaria Klajnšček & Magí Serra, La Súbita, entre d’altres.


De la mà d’Arantza López Medina / La buena, creen i exposen “Un castell propi” al Castell de Montjuic, instal·lació-exposició creada juntament amb Raúl M. Candela y Lorea Salaberria Agirreburualde, Iker Nafta y Igor Losada.
 

Posteriorment neix "Bimbo", exposició fotogràfica al vestíbul de la Fundació Miró, comisariada per Martina Millà.

Ballarina, fotògrafa i creadora en arts escèniques
Granollers, 1994

bottom of page