top of page

© Henar Bengale

Idea i direcció: Laia Santanach / Coreografia: Laia Santanach en col·laboració amb els intèrprets / Ballarins: Anna Hierro, Laia Santanach i Mario G. Sáez / Composició musical: Carlos Martorell / Assessorament: Sonia Gómez / Imatge: Ignasi Castañé / Fotografia: Nora Baylach / Disseny de llums: Jou Serra / Producció i distribució: El Climamola / Management International: Stane-spam

Laia Sanranach

ÀER

ÀER és una proposta de dansa contemporània i música electrònica que replanteja la dansa tradicional popular del 'contrapàs' i la seva mateixa música des d'una mirada actual, personal i subjectiva entenent-la com un referent vivencial, estructural i social de al moment. Donant-li molta importància a les circumstàncies socials de moment les replantegem i les analitzem extrapolándolas a el moment actual.

 

ÀER reflexiona sobre l'origen i l'execució del 'contrapàs', d'origen religiós, de caràcter solemne i executat originalment únicament per homes.

AER planteja la religió com la creença o confiança en la unitat de grup, des del desig d'una cosa tangible, com la voluntat pren un paper protagonista per la feina persistent per aconseguir alguna cosa. Així el seu caràcter solemne i seriós es manté per construir una coreografia on el gènere perd importància per a ser ballat per homes i dones.

Premi Delfí Colomé

XXV PREMIOS MAX

Nominació a Millor Coreografia

bottom of page